Wie

 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

     Victor Frederik   

 1. 1


 

Victor is docent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daar geeft hij de BIK-opleiding (Beroepskunstenaar In de Klas), een post-HBO opleiding voor kunstenaars die hun kunst in het basisonderwijs willen brengen.

Vanaf 1999 is Victor verantwoordelijk voor de Oerol projecten met de basisscholen op het eiland. Vaak regelt hij die projecten zelf onder de naam Frederik & Broers. Soms voeren de afgestudeerde studenten van zijn opleiding de projecten uit.

zijn website

 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

     Jojanneke Dekens   

 1. 1


 

Mijn naam is Jojanneke Dekens en ben mijn hele leven al bezig geweest met verwonderen, ontdekken, creatief bezig zijn en dingen maken. Als klein kind was ik al veel aan het tekenen, solderen, knutselen, haken, breien, vouwen en dit is eigenlijk nooit gestopt. Het werken met stof en draad blijft in de loop der jaren sterk een voorkeur houden, maar ik merk de laatste tijd dat andere materialen ook meer naar voren komen. Het conceptueel werken en de interactie aangaan met het publiek zijn onderdelen die steeds meer naar voren komt in mijn werk.

haar website

 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

     Maaike Ebbinge   

 1. 1


 

Al leeft Maaike haar hele leven tussen vogelaars, zelf is ze er nooit één geworden. Wel laat ze zich graag meevoeren naar de bijzondere plekken waar de vogels onderzocht worden. Als veelzijdig vormgever onderzoekt zij de wereld om zich heen en verwerkt deze van sieraad tot stempel, van breiwerk tot boek.

Als kunstenaar in de klas laat ze kinderen graag met onderzoekende blik naar alledaagse dingen kijken.

haar website

Strandpaviljoen de Branding

Dankzij de fantastisch hulp van Guus van Dieren, eigenaar van de Branding kunnen we onze observatiehut neerzetten op het strand van Midsland aan Zee. Hij zorgde er voor dat er een zeecontainer kwam te staan, waar we onze hut aan vast konden bouwen.

Rein Alberts

In een paar dagen een complete houten hut neerzetten, die in weer en wind blijft staan? Dat kan je niet aan iedereen overlaten. Daarom vroegen we Rein Alberts om deze klus te klaren. Rein komt al eeuwen op het eiland en is een begenadigd timmerman.

Oerol

En zonder Oerol was dit alles onmogelijk geweest. Niet alleen omdat zij voor voor de financien te zorgen, maar ook omdat ze steun en feedback op onze ideeën geven.

De scholen

Wat een genot om te kunnen werken op die vijf heerlijke basisscholen op het eiland. We krijgen alle medewerking van leerkrachten, kinderen en ouders.