Types

Wat zijn de kenmerken van uw type?

Type R
Type RG
Type L
Type D
Type K

TYPE R

levensgenieter

Type R is een levensgenieter. R houdt van lekker eten, maar dan wel zonder vlees en vis. Als R eenmaal aan het eten is dan worden er flinke hoeveelheden genuttigd. En dat is R aan te zien, hij is ‘goed doorvoed’.
R maakt zich niet gauw druk. Hij houdt van gezelschap en praat veel tijdens het eten. Zijn familie is belangrijk voor hem.
In zijn manier van bewegen en in zijn presentatie lijkt R iets aristocratisch te hebben. Zijn kledingkeus getuigt niet van modebewustzijn; het liefst loopt hij het hele jaar door in hetzelfde kostuum. In zwemkleding op het strand zal je hem niet aantreffen.


 

Type RG

gewoontedier

Type RG houdt van vastigheid. Gaat elk jaar naar dezelfde plek op vakantie, heeft vaste gewoontes. RG houdt ervan op plekken te zijn waar anderen niet gauw komen: op Terschelling gaat hij bijvoorbeeld liever naar de wadkant van het eiland. Is daar niet bang om zich vies te maken. Want RG heeft genoeg kleding bij zich en kan zich dus omkleden.
RG heeft een vreemde voorkeur voor langwerpig voedsel en omdat hij een vleeseter is en er weinig langwerpig vlees bestaat, heeft hij een grote voorkeur voor frikadellen.


Type L

denker

Type L is een denker, een filosoof. L maakt voortdurend afwegingen: aan de ene kant… aan de andere kant… Soms heeft hij echt een mooi inzicht beet, maar verdwaalt ook wel in zijn eigen nuance. Typerend is dat hij niet ligt te zonnen en niet zwemt, maar iets er tussenin: hij houdt van pootjebaden.
Omdat hij zoveel denken moet, is hij graag alleen. Of hooguit in een kleine groep van andere denkers. Je zal L zelden zien rennen. En je kan hem ook niet vinden in een winkel met de nieuwste mode, want daar houdt hij zich niet mee bezig.


Type D

sporter
Type D is de sporter. De loopnummers bij atletiek hebben zijn voorkeur. Ongelofelijk wat een energie heeft D. Als hij sport is hij niet te stuiten, gaat door tot het bittere eind. Het is bij hem hollen of stilstaan; niets er tussenin. Echt veel zwemmen doet hij niet, maar hij is wel vaak op het strand te vinden om daar, ja natuurlijk: te sporten. D is een teamsporter, dus hij is vaak te zien in groepen van zo’n 5 tot 15 anderen. Zoals elke topsporter eet hij zeer regelmatig veel kleine hapjes.


Type K

mensenmens
Type K is een mensen-mens. Hij houdt ervan om met iedereen contact te leggen: praatje hier, babbeltje daar. Daarom zal je K tegenkomen als er grote groepen mensen bij elkaar zijn. K wil bij die groep horen, daarom is K modebewust en gek op nieuwe kleding. Elk half jaar zal je hem in een compleet andere outfit kunnen aantreffen.
Het lukt hem vaak om de groep waarin hij verkeert mee te nemen naar plekken die hij heel bijzonder vindt; op Terschelling is dat het wad bijvoorbeeld.